עגבניות ועגבניות שרי הנשמרות לאורך זמן

חקלאות וסביבה

פרופ' נחום קידר (2015-1920), פרופ' חיים רבינוביץ, פרופ' יוסף מזרחי, ד"ר אהוד קופליוביץ'
האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בן גוריון בנגב

המדענים היו הראשונים בעולם שהשכילו לטפח בשיטות קלאסיות זני עגבנייה בעלי פרי עשיר בליקופן ובוויטמינים A ו-C, שפריים נשמר מוצק לאורך זמן: שבועות במקום ימים. כך קטנו מאוד ההפסדים בשל התרככות מהירה של פרי העגבנייה בשדה ובמהלך השיווק. בהמשך החדירו המדענים גן מעכב הבשלה אחר לעגבניות השרי שהיו עד אז גידול שוליים, וכך פיתחו זני שרי המתאימים לגידול חקלאי כלכלי. הזנים החדשים בעלי חיי המדף הארוכים והטעם המשובח והמיוחד, הפכו לחביבים על צרכנים בכל רחבי העולם.