פיתוח יין מודרני מזני גפן תנ"כיים

חקלאות וסביבה

ד"ר אלישיב דרורי, פרופ' אהוד וייס, ד"ר מלי שלמון-דיבון, ד"ר בת חן לובין, פרופ' יצחק חביב
מרכז מחקר ופיתוח אזורי יהודה שומרון ובקעת הירדן, אוניברסיטת אריאל בשומרון

החוקרים הפיקו דנ"א מעשרות ממצאי גפן שהתגלו בחפירות ארכאולוגיות בישראל והצליבו אותם מול אוסף הזנים הארץ-ישראלי שנאסף על ידם בשנים האחרונות. כתוצאה מכך הצליחו לאתר מספר זנים ששימשו לייצור יין והיו נפוצים בעת העתיקה לפני כ-3,000 שנה. המחקר הביא לייצור יין ישראלי מודרני על בסיס זנים שנשתמרו מתקופת התנ"ך.